WIST JE DAT .. 

  1. Bamboe Een ontzettend duurzaam product is omdat een bamboeplant iedere 5 jaar geoogst kan worden. Bij een boom duurt dit 50-100 jaar.
  2. De bamboestam Na de oogst gewoon weer aangroeit. Sommige soorten groeien zelfs bijna een meter per dag.
  3. Bamboe een enorme CO2 vreter is en erosie tegengaat: goed voor het milieu!
  4. Wanneer je een Bamboez potje in de aarde zou stoppen hij binnen no-time afgebroken wordt.
  5. Sommige mensen beweerden dat het oorspronkelijk woord ‘’BAMBU’’ was. Dit omdat Bamboe ontploft in open vuur. De kamers in de holte van de bamboe worden zo heet dat ze gaan uitzetten en een knal veroorzaken: BAM!
  6. Bamboe geen bomen zijn maar een grassoort! zij zijn de enige grassoort die kunnen uitgroeien tot een heel bos!
  7. Sommige Bamboestammen in de natuur hun volledige hoogte en dikte halen in 1 seizoen, dat is ongeveer 6-8 maanden , waanzinnig!
  8. Er wel 1575 geïdentificeerde bamboesoorten in 111 verschillende geslachten zijn.
  9. De snelst groeiende Bamboesoort wel 91 cm per dag groeit, dat is gewoon 4cm per uur met een groeisnelheid van 0.00003 km/h. Hiermee is deze soort opgenomen in het Guinness World Records.
  10. Bamboe zelfs sterker is dan staal bij trekkrachten en sterker dan beton bij duwkrachten.

eigenschappen bamboe

UNIEKE LOOKS
Wij gebruiken bamboe in zijn natuurlijke onbewerkte vorm, daardoor kunnen kleuren en afmetingen anders zijn dan te zien is op onze productfoto's. Het voordeel hiervan is dat niet één Bamboez hetzelfde is en jij daardoor altijd een uniek stukje natuur ontvangt, hoe VET is dat!

BESCHERMING
Om je Bamboez zo goed mogelijk te beschermen, adviseren wij om je plantje geen water te geven wanneer deze nog in je Bamboez staat. Vul een schaal(tje) met een laagje water en zet hier je plantje(s) gedurende een half uur in. Op deze manier kan deze via de wortels voldoende water opnemen. Laat hem daarna uitlekken en zet hem vervolgens weer terug in jouw Bamboez. 
TIP 1: Plantjes houden van regenwater of afgekoeld gekookt water.
TIP 2: Geef water op een vaste dag in de week of maand afhankelijk van de behoefte van jouw plantjes.


ACCLIMATISEREN
Door wisseling in de temperatuur en luchtvochtigheid kunnen de Bamboez krimpen en uitzetten. Hierdoor maken de Bamboez weleens een ploppend geluid (Happy Bamboez!) en kan er een scheur(tje) ontstaan in de lengterichting, dit is een natuurlijk verschijnsel.

© 2020 - 2021 Bamboez | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel